De gelukkige weg

Lieve dromers,

Het was deze week de derde keer dat het zomaar ter sprake kwam in mijn studio: ‘Kies ik op deze manier niet voor de makkelijke weg?’ Of juist andersom ‘Kies ik op deze manier niet voor de moeilijke weg?’ En alledrie de keren was mijn antwoord: ‘Daar gaat het niet om. Het gaat erom dat je kiest voor de gelukkige weg’. Maar wat is de gelukkige weg?
De gelukkige weg is de weg die jou de grootste kans op geluk brengt. Maar belangrijker nog, de weg ernaartoe moet voor jou ook de beste weg om te kiezen zijn. Dit betekent dat het de ene keer een bewuste keuze is in een weg die makkelijk voelt en soms ook een weg die moeilijk voelt. Het gaat erom dat je weet waar je het voor doet. De gelukkige weg kan de ene keer een weg zijn met hobbels en bobbels en de andere keer een vrije snelweg. Het leven is niet alleen een weg van rode lopers en rozenblaadjes op je pad. Er gebeuren soms dingen waar je geen invloed op hebt. Maar je hebt gelukkig wel invloed op de manier waarop je ermee omgaat. Daarnaast is geluk niet een constante staat van zijn. Je kan op een moeilijke weg, ook gelukkige momenten beleven. En op een makkelijke weg, soms ook momenten hebben waarbij je je minder gelukkig voelt. Het is dus niet een kwestie van óf kiezen voor de moeilijke weg óf kiezen voor de makkelijke. Het gaat erom dat je bewust kiest voor de beste weg in de gegeven omstandigheden en daar je momenten van geluk oppakt. Dat zijn negen van de tien keer kleine momenten die groots kunnen voelen: een knuffel, een lief berichtje, een mooie herfstdag, een vriend of vriendin die om je denkt, een heerlijk taartje of zomaar in een deuk liggen. Als jij jezelf nu op een weg bevindt met meer hobbels en bobbels, kijk dan vooral naar die kleine, grootse geluksmomenten. En bedenk je ook: ‘You are the sky, the rest is just the weather’. Het is een van mijn favoriete spreuken van Rumi. In de hectiek van het leven laten we ons soms meeslepen door allerlei emoties en omstandigheden. Zie het als het weer. Maar weet dat jij de lucht bent. Je bent veel meer dan alles wat om je heen gebeurt. Diep van binnen zit dat mooie hart vol hoop, dromen, liefde, harmonie en rust. En voorbij al die wisselende weersomstandigheden kun je altijd die stralend blauwe lucht weer vinden. Dit besef helpt mij persoonlijk ook altijd om alle wegen te bewandelen, of ze nu moeilijk of makkelijk zijn. Met yoga en meditatie voel ik altijd weer die blauwe lucht, ook al er zijn onweersbuien of donkere wolken. Ik sla geen dag over om dit bewust te voelen. Het helpt mij om van alle wegen een zo gelukkig mogelijke weg te maken. Ontdek ook jouw gelukkige weg, jouw blauwe lucht, wetende ‘You are the sky, the rest is just the weather’.

 

liefs & droomgroet van Rosalinda!

 

 

ZIE HIERONDER DE NIEUWE DROOMAGENDA EN MEER DROOMNIEUWS

 

DROOMAGENDA

DROOMSTUDIO:
gesloten in de herfstvakantie van 21 t/m 29 oktober

WORKSHOP LEER MEDITEREN
2-16-23 en 30 november
van 19.30-22.00 uur
Vierdelige workshop Leer Mediteren met onder andere de originele methode van de meesters Deepak Chopra, Davidji en vele andere meditatietechnieken.

Meer info over innerlijke rust, geluk en liefde met mediteren
http://www.droomstudio.com/meditatietrainingen.html

WORKSHOP BALANS MET AYURVEDA
7-14-21 december
van 18-22.00 uur met heerlijk ayurvedisch hapjes!
Vierdelige workshop Ayurvedische lifestyle van Deepak Chopra.

Meer info over innerlijke rust en geluk met ayurveda
http://www.dedroomstudio.nl/ayurvedischelifestyle.html

De Kindermeditatiedocent in de Droomstudio en op Ibiza!!!!
Vraag de vernieuwde studiegids aan voor het rooster op Ibiza en in de Droomstudio.

Na deze intensive, de vijfdaagse studieweek en intervisie, zowel in de Droomstudio als op het magische Ibiza, heb je je diploma op zak en kan je kinderen innerlijk geluk en rust laten ervaren met speelse, praktische, inspirerende en op jarenlange ervaring gebaseerde technieken. Voor thuis, in de praktijk of op school. Je krijgt na deze erkende korte beroeps opleiding, prachtig lesmateriaal mee naar huis.

Er is nog studieplek in november in de Droomstudio!

Droom je mee?

Mail voor extra informatie, nieuwe data en de studiegids van De Kindermeditatiedocent
droomstudio@droomwolkproducties.nl
http://www.dedroomstudio.nl/kindermeditatiedocent.html

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven