Het 'Ja-Woord

Lieve dromers,

Gisteren zei ze: “Ja, ik wil!”. Belangrijke woorden van Iemand die ik niet ken, maar toch was ik onverwacht getuige van het ‘Ja-woord’ van haar huwelijk.

Ik lag nietsvermoedend op het strand met mijn dochters en opeens zag ik hoe achter mij een gedeelte van het strand werd omgebouwd tot trouwlocatie. Mooie witte ballonnen gevuld met goud, witte lakens en dito versierde stoelen. Toen de mooie geklede gasten aankwamen, draaide ik toch mijn strandbedje om en werd ik toeschouwer van een zonovergoten trouwerij. De ambtenaar van de burgerlijke stand droeg een microfoon en zo konden we alles horen. De bruidegom stond zenuwachtig te wachten bij het trouwprieel en daar klonk de Disney-song ‘Can you feel the love tonight’?

En toen kwam de bruid. Ovatie en tranen. Na een korte speech volgde het ‘Ja-woord’. En daarna zei de ambtenaar van de burgerlijke stand: ‘En toen leefden ze nog lang en gelukkig. Dat zie je altijd bij sprookjes. Maar daarna hoor je niets meer. Als het sprookje eindigt, begint namelijk het echte leven. Met hoogte- en dieptepunten. Het is tijdens die dalen, dat je liefde op de proef wordt gesteld. Kun je elkaar blijven steunen? Liefde blijven geven?”

Wijze woorden over liefde. Want in het echte leven is een relatie geen sprookje. De ene relatie is bestand tegen de ups en downs, de andere niet. Soms is het ook gewoon over. Bizar genoeg, kreeg ik gisteren zo’n 10 minuten na deze trouwerij bericht dat een goede vriendin van mij gaat scheiden. Ik weet dat ze hier hard voor heeft gevochten. Er alles aan heeft gedaan. Maar toch uiteindelijk liefdevol ‘Ja’ tegen haar zelf heeft gezegd. Dat is ook liefde! Ik besprak dit toeval met mijn dochters. Ik zei:”Op het zelfde moment dat iemand trouwt, gaat er ook iemand scheiden. Alletwee komt voor in het leven. Een belofte aan elkaar kan betekenen dat het levenslang is. Maar voor sommigen kan het, na alles geprobeerd te hebben, beter zijn om daarna weer ‘Ja’ tegen jezelf te zeggen. Een relatie mag nooit ten koste gaan van de liefde voor jezelf, je eigen innerlijke geluk en welzijn. Geen enkele relatie.”

Het werd zo niet alleen een heerlijke stranddag, maar ook een dag met wijze lessen over liefde. Tijdens ons leven blijven we deze leren. Het allerbelangrijkste is dat we nooit de liefde voor ons zelf verliezen. Des te meer je verbonden bent met jezelf, des te beter ook je relaties zullen zijn. En des te meer je ook verbonden bent met je innerlijke rust en geluk. Het belangrijkste ‘Ja-woord’ is die aan jezelf..
spread the love ❤️!

liefs & droomgroet van Rosalinda!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven