Kinderen vanuit hun hart laten stralen als sterren

Een betere terugreis had ik me niet kunnen voorstellen! Vorige week vloog ik samen met cursisten van de opleiding De Kindermeditatiedocent terug van Ibiza naar Amsterdam. We hadden een heerlijke week achter de rug waarbij ik in een intensieve opleidingsweek, mensen heb opgeleid tot Kindermeditatiedocent. Op een prachtige spirituele plek, omringd door sinaasappelbomen, boeddha-beelden, kleurrijke bloemen en heel veel groen, mocht ik de cursisten kennis laten maken met de vele soorten meditatie- en mindfulnesstechnieken die er zijn voor kinderen. De laatste dag lieten de cursisten zien wat ze hiervan hadden geleerd en presenteerden de meditatielessen aan elkaar. Wat heb ik daarvan genoten. De cursisten hadden elk een unieke les gemaakt die heel erg bij henzelf en hun achtergrondsituatie passen. De een deed de opleiding als basisschoolleerkracht, de ander als kindercoach en ook weer iemand als oncologie-verpleegkundige. De laatstgenoemde wilde graag de kindermeditatietechnieken leren om kinderen in een thuissituatie beter te begeleiden. Tijdens haar lespresentatie zag ik hoeveel talent er in haar verscholen ligt en mijn buikgevoel zei mij dat ze, ongeacht haar onzekerheid hierover, ongetwijfeld meer gaat doen met kinderen.

Op de terugvlucht bleek ze twee rijen voor mij een plek te hebben. Ze zat daar in haar eentje tussen enkele gezinnen met jonge kinderen en zo zat er ook een meisje naast haar. Ik zag dat ze gelijk leuk contact hadden. Tijdens de vlucht dook ik in mijn boek en opeens hoorde ik bekende klanken. Was dat een van de meditatietechnieken die ik deze week gedoceerd had? Ik keek naar voren en tussen de ruimte van de stoelen door zag ik hoe de kersverse Kindermeditatiedocente, het angstige meisje leerde ontspannen. Ik zag dat het meisje er helemaal in op ging; ze hing aan haar lippen en werd er blij en relaxt van. Een gevoel van warmte stroomde door mijn hart. Wat voelde ik mij intens dankbaar! Juist datgene wat ik voor ogen heb met mijn opleiding, gebeurde hier. Mijn missie is om zoveel mogelijk kinderen te laten stralen als sterren. Kinderen zijn de toekomst van de wereld en ik hoop van harte dat we hen zo’n liefdevolle basis mogen meegeven, dat ze die vanuit hun hart met liefde kunnen dragen. Door mijn ervaringen in het lesgeven aan kinderen in meditatie-, mindfulness- en ontspanningstechnieken, te delen, hoop ik dat zoveel mogelijk kinderen hiermee worden aangeraakt. En dat gebeurde nu gelijk op de terugvlucht! Ik kreeg er bijna zelf vleugels van…

 

3 gedachten over “Kinderen vanuit hun hart laten stralen als sterren”

 1. Erg fijn om te lezen!
  Ook ik had deze zomer een mooie ervaring.
  Een van de kinderen die de lessen in het voorjaar bij mij gevolgt heeft had deze zomer een zwaar ongeluk.
  De moeder kwam mij enkele weken daarna tegen en sprak me aan.
  Ze vertelde dat haar zoon zo rustig was gebleven tijdens de ambulance-rit naar het ziekenhuis.
  Ze vroeg hem hoe het kon dat hij zo rustig kon blijven want hij had erge pijn, hij antwoordde daarop dat dit kwam door de meditatielessen van Maddy!
  Nou als DAT geen compliment is!! De moeder vond het belangrijk dit te delen met mij zodat ik hopelijk nog vele
  kinderen kan begeleiden. ?✨??

 2. Mirabel van Lieshout

  Beste Rosalinda,
  Ik heb je vorig jaar tijdens het Happinez festival persoonlijk mogen ontmoeten en je hebt je boek gesigneerd. (wat ik in 2 avonden uit had :)) Ik ben nog steeds bezig met het uitwerken van mijn plannen om een eigen centrum op te gaan zetten waar ik jouw methode zo graag in terug wil laten komen. En als ik dit soort dingen dan weer lees..ga ik er voor zorgen dat ook de kindertjes hier in Brabant vleugels gaan krijgen. Ik hoop tot in 2017, een nieuw jaar met nieuwe kansen. Lieve groet uit Brabant van Mirabel

 3. Lydia Weltjens

  Wat een pakkend verhaal!!! Ik word er helemaal warm van en de tranen springen mij in de ogen ?. Hierdoor maakt ook mijn hart een sprongetje… Dit is toch waar dit leven om draait: je eigen Licht kunnen doorgeven en er de ander door laten stralen!! Dit is de gedroomde wereld waar iedereen zich gelukkig zou voelen.
  Hopelijk is ook deze opleiding weggelegd voor mij, in de nabije toekomst.. Zo blij dat ik dit blog ontdekt heb ?. Wat een mooi verhaal, Rosalinda! Wauw ?…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven