Liefdesbrief 18

Lieve jij,

Vandaag ontvang je de achttiende liefdesbrief. En we beginnen aan een nieuw blok: De geest! Als we zijn vertraagd en ons hart hebben geopend, kan de kracht van liefde al meer stromen in ons leven. Maar dan is er nog een 'lastpak': ons hoofd, de geest, onze gedachten. Vaak maken we ons met onze gedachten van alles wijs, maar heel vaak is het niet eens waar. Onze gedachten kunnen ons angstig en onrustig maken. Met het nieuwe blok 'De geest', brengen we ons hoofd, onze geest en gedachten tot rust. Zodat ook daar de energie van liefde kan stromen!

 • Na de 3 weken van mantra's,de 7wekenvan het blokVertragen enHet Hart, zijn we nu bij de eerste week van het blok De Geest.
 • In deze week openen we de geest met de mantra So Hum.


We hebben wel meer dan 50.000 gedachten per dag. Gedachten over het verleden, het heden en de toekomst. Zonder ons daar echt bewust van te zijn, kunnen gedachten negatieve energie teweeg brengen. Maar ook energie van angst en stress. Ook al bewandel je de stappen van vertragen en het openen van het hart, kunnen je gedachten je weer in de war brengen. Daarom is het ook belangrijk om deze tot rust te brengen en daar ruimte te scheppen voor liefde.De eerste stap die we daartoe doen, is het stillen van de geest met de mantra So Hum. Het is sanskrit voor 'Ik ben' . Door het herhalen van deze mantra in een meditatie, breng je je gedachten naar de achtergrond en kun je gewoon in stilte en liefde zijn. Breng deze week bewust je geest tot rust n.......spread the love! Ik wens je een hele liefdevolle achtttiende liefdesweek toe!

Liefs Rosalinda

Geleide meditatie 18

'Ik stil mijn geest'

Luister naar de geleide meditatie18. 'Ik stil mijn geest.
Zorg voor een rustige plek waar je fijn kunt zitten of liggen. Neem de tijd om even bij te komen na deze meditatie en eventueel inzichten te noteren in je persoonlijke Liefdes Droomboekje/Notitieboekje.

Luister deze geleide meditatie minstens 1 x per week, maar het liefst elke dag 1x. Je kunt ook de meditaties van de vorige wekennog beluisteren.

book3-free-img

Persoonlijke opdracht

collage-thuispakket

Persoonlijke opdracht:

 1. Hoe gaat het met jouw gedachten? Kan je goed loskomen van je gedachten of blijf je vaak 'malen'. Lig je vaak wakker, nog van alles te overpeinzen? Overstemt jouw hoofd, jouw hart of durf je voorbij je gedachten te gaan en af te gaan op wat jouw hart te zeggen heeft? Wordt je deze week bewust van jouw gedachten. En ontdek of jouwgedachten jou saboteren bijactiviteiten of dienen.
  Noteer je antwoorden in je persoonlijke liefdes droomboekje. Het kan zijn dat de antwoorden op deze vragen aan het begin van dit programma anders zijn dan aan het einde.
 2. Trek een kaart uit de kaartenset Gelukkig zijn moet je durven.
  Dit is jouw kaart van de week! Zoek de betekenis op in het aanvullende boekje. Leg de kaart elke keer voordat je mediteert voor je neer en kijk er naar voordat je je ogen sluit. Leg het de rest van de week op een opvallende plek zodat het een leuke reminder wordt voor je.
 3. Zie de quote van de week hieronder.
  Herhaal dit elke dag een paar keer voor jezelf. Laat het op je inwerken.

Quote van de week

'Ik stil mijn geest'