Liefdesbrief 21

Lieve jij,

Vandaag ontvang je liefdesbrief 21. En we zijn begonnen aan het blok: De geest! De geest heeft veel invloed op onze mogelijkheid liefde in ons leven te laten stromen. We kunnen met onze gedachten de deur naar liefde sluiten, maar gelukkig ook openen. Met dit blok 'De geest', brengen we ons hoofd, onze geest en gedachten tot rust, zodat ook daar de energie van liefde kan stromen!

 • Na de 3 weken van mantra's,de 7wekenvan het blokVertragen enHet Hart, zijn we nu bij de vierde week van het blok De Geest.
 • In deze week openen we de geest door deze bewust te observeren.


Je bent niet je gedachten, je hebt ze. Toch identificeren we ons heel vaak onbewust wel met onze gedachten. En denken we dat ze ook waar zijn. Maar het kan heel ontspannend werken, om eens bewust afstand te nemen van je gedachten. En niet alleen van je gedachten, maar ook je emoties, je gevoelens. Want je bent niet je gevoelens, je hebt ze. In de meditatie van deze week doen we een speciale mindfullness-oefening, waarbij je meer ruimte schept in de geest door je gedachten en gevoelens te observeren. Door deze oefening regelmatig te doen, hoef je op een gegeven moment niet meer aan je gedachten en emoties toe te geven. Je zult ze niet langer als waarheid over jezelf aannemen of je ermee vereenzelvigen. Omdat je ze kunt observeren, krijg je de keuze of je eraan toegeeft of juist niet. Je kunt je misschien de ongekende vrijheid voorstellen die deze open geest met zich meebrengt. En die vrijheid maakt ruimte voor liefde.
Breng deze week bewust je geest tot rust, volg je adem, adem liefde in en uit , maak ruimte in de geest voor liefde n.......spread the love! Ik wens je een hele liefdevolle liefdesweek 21 toe!

Liefs Rosalinda

Geleide meditatie 21

'Ik ben niet mijngedachten, ik heb ze'

Luister naar de geleide meditatie21. 'Ik ben niet mijn gedachten, ik heb ze'.
Zorg voor een rustige plek waar je fijn kunt zitten of liggen. Neem de tijd om even bij te komen na deze meditatie en eventueel inzichten te noteren in je persoonlijke Liefdes Droomboekje/Notitieboekje.

Luister deze geleide meditatie minstens 1 x per week, maar het liefst elke dag 1x. Je kunt ook de meditaties van de vorige wekennog beluisteren.

book3-free-img

Persoonlijke opdracht

collage-thuispakket

Persoonlijke opdracht:

 1. Pak deze weekhet boek 'Het antwoord isliefde' erbij. Open het op bladzijde 89.Doe deze week de oefening 1c. uit de serie Ik denk liefde. Bij deze oefeningtel je jouwgedachten, gedurende 1 minuut of meerdere minuten. Probeer dat deze week minstens 1x per dag te doen. Jezult merken dat je door deze oefening, je steeds meer bewust wordt van je gedachten. Maar ook de ruimte ertussen. Wat voor effect heeft deze oefening op jou en jouw gedachten?
  Noteer je antwoorden in je persoonlijke liefdes droomboekje. Het kan zijn dat de antwoorden op deze vragen aan het begin van dit programma anders zijn dan aan het einde.
 2. Trek een kaart uit de kaartenset Gelukkig zijn moet je durven.
  Dit is jouw kaart van de week! Zoek de betekenis op in het aanvullende boekje. Leg de kaart elke keer voordat je mediteert voor je neer en kijk er naar voordat je je ogen sluit. Leg het de rest van de week op een opvallende plek zodat het een leuke reminder wordt voor je.
 3. Zie de quote van de week hieronder.
  Herhaal dit elke dag een paar keer voor jezelf. Laat het op je inwerken.

Quote van de week

'Ik ben niet mijn gedachten, ik heb ze'