Liefdesbrief 7

Lieve jij,

Vandaag ontvang je de zevende liefdesbrief. Je bent nu een paar weken bezig met het thema 'Vertragen'. Zowel door middel van de meditatie als de opdrachten, hoop ik dat je enkele vertraagmomenten in je week heb kunnen ervaren. En mooie herinneringen aan liefde hebt kunnen oproepen. Blijf je daarbij bewust dat alles wat je vandaag doet, herinneringen zijn voor later. Laat dat zoveel mogelijk momenten van liefde zijn. En zoals je inmiddels weet, wordt die liefde ervaren, als je vertraagt. Vertragen wordt zo steeds aantrekkelijker. Het zijn die bijzondere bewuste momenten waarop de liefde kan stromen. Waarbij je jezelf ook kunt wakker laten kussen door liefde. Dat kan door een gebeurtenis zijn, iemand, of iets wat je leest, hoort of ziet. Laat je elke dag wakker kussen door liefde.

  • Na de 3 weken van mantra's en de eerste 3 wekenvan het blokVertragen, zijn we nu bij week 4van dit thema.
  • In deze week vertragen we door bewust te blijven in het hier en nu.

Waarom is het belangrijk om bewust te blijven in het hier en nu? Heel vaak zitten we onbewust met onze gedachten in het verleden of de toekomst. En nemen we daardoor het heden niet volledig waar. Als je helemaal aanwezig bent in het hier en nu, staan al je zintuigen aan. Je ziet, proeft, voelt, ruikt en hoort meer. Zo kan je ook liefde voor alles wat is voelen. Een vogel die voorbij vliegt, de zon die schijnt, de glimlach van iemand en zelfs de regen. Als die vertraging van aanwezigheid in het hier en nu optreedt, voel je ook meer energie van innerlijk geluk en rust door je lichaam en geest stromen. Of is er juist ruimte voor die emotie die opgesloten zat en nu die ruimte krijgt om geuit te worden. Laat het dan stromen en je zult merken dat er daarna meer ruimte is voor liefde. Doe rustig aan, herinner je liefde, laat je wakker kussen, blijf aanwezig in het hier en nu en.......spread the love!

Ik wens je een hele liefdevolle zevende liefdesweek toe!

Liefs Rosalinda

Geleide meditatie 7

'Ik ben hier en nu'
Luister naar de geleidemeditatie7. 'Ik ben hier en nu'.

Neem de tijd om even bij te komen na deze meditatie en eventueel inzichten te noteren in je persoonlijke Liefdes Droomboekje/Notitieboekje.

Luister deze geleide meditatie minstens 1 x per week, maar het liefst elke dag 1x.

book3-free-img

Persoonlijke opdracht

collage-thuispakket
  1. Kies een dag in de week waarop je van s morgens tot s avonds bewust aanwezig blijft in het hier en nu. Niet door te forceren, maar door gewoon getuige te zijn van jezelf. Hoe vaak dwalen je gedachten af naar hetverleden (al is het gisteren)? En hoe vaak dwalen je gedachten af naar de toekomst (al is het morgen)? Op het moment dat je teveel afdwaalt, zet je al je zintuigen aan in het hier en nu. Wat zie, hoor, voel, ruik en hoor je?
  2. Trek een kaart uit de kaartenset Gelukkig zijn moet je durven.
    Dit is jouw kaart van de week! Zoek de betekenis op in het aanvullende boekje. Leg de kaart elke keer voordat je mediteert voor je neer en kijk er naar voordat je je ogen sluit. Leg het de rest van de week op een opvallende plek zodat het een leuke reminder wordt voor je.
  3. Zie de quote van de week hieronder. Herhaal dit elke dag een paar keer voor jezelf. Laat het op je inwerken.

Quote van de week

"ik ben Liefde"