Relax voor Kerst top 3

Lieve dromers,

Het is een cliché, maar toch gebeurt het elk jaar weer: kerststress. Ik hoor het zoveel deze week in mijn studio. Of je nu veel visite krijgt of niet, aan cadeautjes doet of spelletjes, uiteten gaat of zelf gaat koken, op een gegeven moment komt er een bepaalde druk. Het gevoel van allerlei dingen moeten regelen; het sfeervol en goed georganiseerd hebben en de laatste puntjes op de i met werk en/of huishouden. Maar ook melancholie, gezondheidsproblemen en gemis van dierbaren kunnen deze dagen een zwaarder gevoel geven. Gelukkig zijn er wel een aantal handige tips waardoor je relaxter op de feestdagen af kunt gaan en daardoor misschien meer van deze dagen kunt genieten.

Relax voor Kerst Top 3

1. Intentie
Blijf met alles wat je doet bewust van je intentie voor de komende dagen. Soms lijken we wel te ver door te draven in de dingen die we willen doen. Maar stel je zelf dan de vraag: Breng dit mij dichter of verder bij mijn intenties vandaan. Op het moment dat je jezelf bewust wordt van je intentie, zul je merken dat het uiteindelijk gaat om gezellig samen zijn en genieten. Maak daarvoor dan je bewuste keuzes.

2. Tijd
Als je weet wat jouw bewuste intentie is, kun je ook beter, effectiever, je tijd in plannen. Vergeet daarbij ook niet de tijd voor jezelf. Ik hoorde deze week ook geluiden in de studio over ouders die uiteindelijk uitgeput aan de kersttafel zitten en niet meer gezellig mee kunnen doen, omdat ze moe zijn van al het kokkerellen. Of kinderen die helemaal hyper worden of ziek, omdat er zoveel activiteiten gepland zijn. Doseer je tijd en activiteiten en zorg dat er genoeg tijd overblijft voor jezelf. Een ontspannend moment in stilte en of meditatie kan heel veel voor je doen.

3. Jouw lijf
In het verlengde van jouw kerstintentie en de bewuste keuzes die je daartoe maakt met je tijd, kun je ook bewuste keuzes maken voor jouw lijf. Tijdens deze donkere dagen voor kerst, is ons immuunsysteem kwetsbaarder. Zeker als we minder gezond eten, tekort bewegen of niet in de buitenlucht komen. Ook al worden we getrakteerd op vele lekkernijen, zittend in goed gezelschap en in een gezellig versierde omgeving, zorg ook dat je voldoende vitamines binnen krijgt, net als beweging en buitenlucht. Rol thuis lekker je yogamatje uit of ga tussendoor door nog even wandelen.

En dan is er eigenlijk nog een punt 4. Liefde!
Als je alle bovenstaande punten met liefde doet, komt het zeker goed. Ik wens je de komende dagen veel mooie intenties, bewuste tijd en gezonde keuzes voor je lichaam toe en dat liefde de rode draad mag zijn bij alle dingen die doet!

Spread the love ❤️

liefs & droomgroet van Rosalinda!

p.s. Wil je niet alleen het jaar eindigen vol liefde, maar ook beginnen met het flexibel, praktisch en rustgevend programma vol liefde? Laat je inspireren door het nieuwe online programma wat ik heb ontwikkeld. Elke week een geleide meditatie, inspiratie en ontspannende oefening zodat jij in de flow van innerlijk rust, geluk en liefde blijft. Zie onderstaande link voor meer informatie.

http://www.rosalindaweel.nl/wil-jij-ook-een-jaar-lang-liefde/

pps. Wil je ook graag innerlijke rust, liefde en geluk op professionele wijze met andere mensen delen? Misschien zit in jou ook een leraar?!Geef je op voor de erkende beroepsopleidingen tot Kindermeditatiedocent, Tieneryogadocent en nu ook De Meditatiedocent! Allemaal in kleine groepen en veel persoonlijke begeleiding!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven