spreek jij de taal van liefde?

Lieve dromers,
Vandaag werd ik opgebeld door een bekend vrouwenmagazine. De journaliste wilde mij vragen stellen over Het antwoord is liefde. Het werd een heel leuk en inspirerend telefoongesprek waar maar geen einde aan leek te komen. We raakten niet uitgepraat. Eerst hadden we het over mijn boek, de stappen naar liefde die ik daarin beschrijf en de begeleidende kaartenset. Daarna praatten we meer over hoe je die stappen in bepaalde situaties in je leven kunt toepassen en voor we het wisten, hadden we het ook over onze persoonlijke gebeurtenissen. We concludeerden dat het leven uitdagend kan zijn, maar dat er inderdaad in liefde altijd een antwoord is te vinden. En dat deze helend, verhelderend en verlichtend is. De journaliste heeft de afgelopen jaren al vele mensen geïnterviewd; van bekende Nederlanders tot spraakmakende, inspirerende mensen tot mensen die het landelijke of internationale nieuws hebben bereikt. Opeens vertelde ze over een indrukwekkend interview die ze had met een moeder van een dochter die zelfmoord had gepleegd. Het desbetreffende meisje had een keer een te blote foto van haar zelf laten maken wat in verkeerde handen terecht is gekomen. Iedereen kon het daarna zien: haar schoolvrienden, de buurt, de stad en uiteindelijk het hele land. Haar moeder vertelde dat haar dochter niet stuk is gegaan aan die foto, maar aan de manier waarop mensen erover praatten. Aan de haatdragende taal die naar haar toe is geuit. Via telefoon, appjes, social media en op straat. Ze is gestorven aan haatdragende taal. Haar moeder benadrukte het belang van de taal van liefde. Als iedereen in liefde had gereageerd, was het gebeuren voor haar dochter veel minder heftig geweest. Het verhaal raakte mij. In mijn boek schrijf ik ook over het belang van de taal van liefde.. Roddelen, beledigen, liegen, kleineren…het beschadigt mensen. Het is de taal van onwetendheid, onzekerheid, haat en angst. De taal van liefde echter heelt mensen en maakt gelukkig.

Als je de taal van liefde wilt leren spreken, stel je jezelf eerst drie vragen:
1. Is het waar?
2. Wat is mijn intentie?
3. Is het zinvol?
Als je die drie vragen positief kunt beantwoorden, kan het geuit worden. De taal van liefde kan zo krachtig zijn. Het komt uit je hart en verbindt met het hart. En vandaaruit kunnen we ons in liefde verbinden. Het is helend en maakt gelukkig.
Het voelde goed om vandaag de taal van liefde te mogen spreken met deze bijzondere, bevlogen journaliste. Een gesprek van hart tot hart. Laat je ook inspireren, spreek de taal van liefde én……

spread the love ❤️!

liefs & droomgroet van Rosalinda!

p.s Je kunt de kaartenset Het antwoord is liefde bestellen bij alle boekhandels en in de Droomshop.

p.p.s. Wil je een extra steuntje in de rug voor jouw persoonlijke ontwikkeling en groei? Laat je ondersteunen met het programma Een jaar lang liefde. Zie deze link voor de aanbieding en inmiddels de mooie recensies die al binnen zijn gekomen:)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven