Valentijnsdag.

Lieve dromers,

Woensdag 14 februari is het Valentijnsdag. De dag die in het teken staat van liefde geven aan elkaar. Ik weet nog uit de tijd dat ik voor de klas stond, dat dit vaak de dag was dat er geheime briefjes met hartjes en in ‘hanenpoten’ geschreven liefdeskreten in de laadjes van de kinderen werd gelegd. Een dag vol gegiechel, nieuwe verkering en rode wangen. Maar ook volwassenen wagen ze zich meer en meer aan deze steeds populairder wordende dag van de liefde. Hoe geweldig het ook is, dat er een dag van de liefde is uitgeroepen, toch is het een beetje gek dat dit maar 1 dag is. Het zou elke dag een dag vol liefde mogen zijn. Hoe mooi zou het zijn als we elke dag iemand bewust een compliment geven, vertellen hoeveel we van ze houden, iets doen uit liefde voor de ander. Maar belangrijker nog….dat we elke dag lief zijn voor ons zelf. Echte liefde begint namelijk altijd bij jezelf. Is dit egoïsme? Nee, zeker niet! Om gezonde liefdevolle relaties in je leven te ervaren, is het belangrijk dat je een gezonde dosis zelfliefde hebt. Maar wat is die zelfliefde dan?

Ik schrijf er uitgebreid over in mijn boek Het antwoord is liefde, maar samengevat zijn er een aantal belangrijke kenmerken van gezonde en noodzakelijke zelfliefde:
-je houdt onvoorwaardelijk van jezelf zoals je bent (dus niet onder voorwaarden van ‘pas als ik…’, alleen dan…’)
-je kent jezelf en weet waar je hart blij van wordt
-je kunt je eigen grenzen goed aangeven, zonder schuldgevoel
-je kunt je eigen mooie innerlijke en uiterlijke eigenschappen benoemen
-je durft te kiezen voor jezelf
-het geven en ontvangen in relaties is in balans
-je durft onvoorwaardelijke liefde te ontvangen, omdat je weet dat je dit waard bent
-je kent je eigen uitdagingen en leermomenten en gaat hier liefdevol mee om, zoals je je allerbeste maatje zou begeleiden met deze uitdagingen en lessen.

Op het moment dat je gezonde zelfliefde kent, ken je ook meer liefdevolle relaties. Op het moment dat er meer liefde in jezelf stroomt, stroomt er ook meer liefde in je leven. En als er meer liefde stroomt in je leven, ken je ook meer innerlijk geluk en rust.
Laat het daarom ook niet alleen op 14 februari een dag vol liefde zijn, maar elke dag! Geef jezelf en elkaar elke dag een beetje meer liefde en je zult zien dat het niet alleen een Valentijnsdag wordt, maar ook een Valentijnsweek, een Valentijnsmaand, een Valentijnsjaar en uiteindelijk zelfs een Valentijnsleven.

Feel the love, spread the love!

liefs en droomgroet, Rosalinda

ps. Wil je een extra steuntje in de rug in de ontwikkeling van liefde in je leven? Geef je op voor ‘Een jaar lang liefde’ en geniet van de unieke Valentijnsaanbieding! En wie weet vind je het leuk om dit aan iemand cadeau te doen, iemand die die extra liefde goed kan gebruiken.
Klik op onderstaande link voor meer informatie (inclusief nieuwe recensies over dit jaarprogramma)

Een jaar lang Liefde

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven