Vriendin 41: Rosalinda helpt mensen gelukkig te worden

‘Ik liet mijn vertrouwde leven los en heb nu mijn droomleven’

Dagdroom jij ook weleens over een ander leven? Rosalinda (42) helpt mensen hun dromen te verwezenlijken door middel van coaching en meditatie. Daarmee maakte ze ook haar eigen dromen waar. “Ineens begreep ik wat de zin van het leven was: leren luisteren naar je hart.”

Alsof je een sprookje binnen stapt, zo voelt Rosalinda’s Droomstudio: een lichte ruimte vol schilderijen, waar rustgevende muziek klinkt en de geur van wierook hangt. Als ze thee heeft ingeschonken, vertelt ze dat het leven leidt waar ze altijd van heeft gedroomd. Ze is gelukkig met haar man Bart en hun drie dochters Moïse (17), Maudi (15) en Féline (11). Ook het contact met de mensen die ze coacht in haar Droomstudio maakt haar blij. “Ik leer hen ontspannings- en bewustzijnstechnieken. Door middel van yoga en meditatie bijvoorbeeld, en door coaching. Mijn doel is dat mensen zich goed en gelukkig voelen. Om dit te kunnen bereiken, is het belangrijk om na te denken over je dromen. Een droom maakt je namelijk duidelijk waar je blij van wordt. Het is een wens vanuit je hart, iets waar je erg naar verlangt. Ieder mens heeft andere dromen, en voor ieder mens geldt: stop ze niet weg, maar blijf erin geloven en breng ze in de praktijk. Mensen denken vaak aan een carrière als ik het over een droomleven heb, maar een mensenleven is zo veel meer dan werk alleen. Welke hobby’s maken je blij? Besteed je daar genoeg tijd aan? Neem je voldoende rust? Zie je je vrienden vaak genoeg? Mensen die sceptisch zijn, zullen zeggen dat een droomleven niet bestaat. Natuurlijk zijn er een heleboel verdrietige dingen in het leven waar je geen invloed op hebt, maar als je kijkt naar wat er wél is, merk je dat je altijd de keuze hebt om je leven positief te beïnvloeden. Je kunt je leven meestal niet in één keer veranderen, omdat de omstandig- heden er niet naar zijn. Maar je kunt wel kleine stapjes zetten.”

Zelf aanpakken
Rosalinda benadrukt dat je het heft in eigen handen moet nemen om je droomleven te kunnen leiden. “Niemand zal je jouw droomleven aanbieden op een zilveren presenteerblaadje. Als je je dromen wilt verwezenlijken, moet je ze aanpakken. Ook al stuit je daarbij op weerstand. Vooral van jezelf, want het is eng om het bekende los te laten.

Lees het hele verhaal in Vriendin 41

Bron: Redactie Vriendin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven